Kennel
MELNITSA GORA

© 2010 MELNITSA GORA                   Päivitetty: 24 helmikuu 2017

Tänään 18.4.2010

 

 Kaikki seitsemän pentua ovat kasvaneet erinomaisesti, painavimmat pennuista ovat jo yli 1400g :n painoisia. Vihreä poika painoi eilen punnituksessa 1480g . Faunalla on riittänyt maitoa erittäin hyvin, vaikka ei pentuja enää olla koko aikaa hoitamassa. Pennut nukkuvat yhtenä rykelmänä ja kömpivät emonsa nisille Faunan tultua lenkiltään. Fauna tekee ½ -2 tunnin lenkkejä toisten koirien kanssa ulkona ja täytyyhän sitä navetassakin käydä tarkistamassa sieltähän saa sitä hyvää ternimaitoa. Pennut ovat alkaneet ottamaan joitakin kävelyharjoituksia ja silmät ovat aukeamassa .

 

 

Tänään 25.4.2010

 

  Pennut ovat voineet hyvin, ruokahalut ovat lisääntyneet  painokin on kehittynyt, painavin painoi eilen 2.200g , muutama pentu 1.920g ja kevyin oli 1.760g mutta erittäin terhakka ja virkeä .

Nyt kävellään jo oikein hyvää vauhtia ,kellahdetaan välillä kumoon vaan ei se menoa haittaa . Leikkimistä jo aloitellaa käpälöidään toisia ja sellaista kevyttä hiukan horjuvaa mittelöä , jopa pientä haukkumistakin on ajoittain kuulunut.  Lisäruokaa on jo aloitettu syömään, vaikka Faunalla riittäisikin maitoa, mutta silti pieni määrä lisäystä on jo aiheellinen ja tuleehan siinä opittua myös tuo lusikasta syöminen ettei parta tuhriinnu.

Näin aluksi on annettu kermaviiliä ja vähitellen lisätty kananmunaa sekä tänään jo lisättiin jauhelihaa. Hyvin on ruoka maittanut ja lusikasta syöminen tuntuu sujuvan hienosti, kaikki olivat tyytyväisiä.   Faunan kasvattajakin kävi tilannetta katsomassa ja ihmetteli kuinka hyvässä kunnossa emo on vaikka noin iso katras on hoidettavana . Turkkikin tosi syvän musta ja kiiltävä. Suhtautuminen pentujen katsojiin oli avointa ja ystävällistä, ei mitään agressiivisuutta vieraiden käsitellessä pentuja.

Emon ruokavalioon kuuluu tällä hetkellä: tietysti pentupapanoita, kananmunia ja navetassa tietysti aitoa lehmänmaitoa lypsylämpimänä + herkkupalat.

 

Tänään 8.5.2010   Pennut Kuvina tästä !

 

 

Tänään 11.5.2010

 

Pentueelle tehtiin lääkärintarkastus ja sirutus Vethausissa.

Tohtori Anssi Tast tutki pentueen ja emon todeten näiden oleva erinomaisessa kunnossa niin rakenteellisesti kuin, muiltakin osin. Pennut eivät arastelleet tutkimusta, paitsi sirun laittaminen ei tuntunut kovin mukavalta. Pieniä vingahduksia kuultiin. Automatkan jälkeen uni maittoi koko porukalle. Pentujen tämänhetkiset painot 3.6-4.4 kg.

 

Kuvassa Anssi siruttamassa Andreijta.

 

Tänään 23.5.2010

 

 Pentujen painokehitys noudattelee normipainoja luovutusiän alkaessa.

Ja kaikkein tuhdein poika , Andrej   7,1kg

 

Ruoka maittaa ja uusia makuelämyksiä on kokeiltu.  Ulkona on kiva juosta, tutustua kaikkeen jännään ja tietenkin vetää nokosia.

 

Aamukävelylläkin isojen koirien kanssa on käyty ja harjoiteltu hihnassa kulkua.

 

 Tänään vesisade ja ukkonen häiritsi ulkoilua, täytyi juosta sisälle pahinta vesiryöppyä karkuun.

 

Tuntuu hieman haikealta ensimmäisten pentujen lähtiessä piakkoin uusiin koteihinsa.

 

Tänään 30.5.2010                    

 

 Vielä kotona olevien pentujen painot 6,1- 8,9kg.

 

Nyt jo voi pennuista päätellä minkälaisen luonteenpiirteitä heistä löytyy. Toinen narttu on erittäin kekseliäs ja hoksaavainen, aina ensimmäisenä keksimässä aidassa olevan heikon kohdan. Vauhti on kova ja askel joustava. Pientä itsepäisyyttäkin on havaittavissa, esim. lenkille lähtiessä hän jää istumaan eikä lähde muiden mukaan ja jos hakee pennun samaan porukkaan muiden kanssa, hän kipittää äkkiä takaisin paikalleen istumaan, kunnes päättää lähteä mukaan.

Toinen narttu on hieman rauhallisempi, mutta silti iloinen ja leikkisä.

Pojat taas ovat semmoisia jörriköitä, kovia syömään ja ihailevat isäänsä, kun Dobi on niin kova juoksemaan ja haukkukin on kumean mahtava, kun hän haastaa pentuja leikkimään.

Lenkillä käydään yhdessä isot ja pienet mukana, vauhti vaan täytyy sovittaa pienten mukaan. Metsään päästyä pennuilla on ihmettelemistä ja paljon tutkittavaa. Busi näyttää kuinka keppejä etsitään ja jos pentu sattuu yllättäen syöksymään paikalle on Busi erittäin varovainen, ettei sotke pientä.

Dobi hoitaa pentujen leikittämisen mielellään, häntä heiluu ja leikkiinkutsuhaukulla saadaan pennut ympärille.

Vesisateet vain ovat haitanneet ulkoilua, mutta kai ne kesäsäätkin piahkoin tulevat.

 

Olen erittäin otettu,  kun rodun asiantuntijoita  vuosikymmenten takaa, ja monta mustista nähneenä ovat halunneet saada pennun tästä yhdistelmästä.

 

Tietysti minun mielestäni ei kauniinpia ja ihanampia löydy mistään, lukuunottamatta Busia , Dobia ja Faunaa pieninä pentuina.   

 

 

Tänään 2.7.2010

 

Kaikki pennut ovat saaneet ihanan kodin .